Екологи СумДУ відсвяткували День довкілля

Третьої суботи квітня Україна святкувала «День довкілля». Не лишилися байдужими й студенти та викладачі кафедри прикладної екології. Маючи на меті формування екологічної культури у громадськості, поширення знань про стан, значення та охорону навколишнього природного середовища, вони підготували для студентів СумДУ та жителів міста Суми ряд заходів.

Розпочали з IV Всеукраїнської міжвузівської науково-технічної конференції «Сучасні технології в промисловому виробництві», яка проходила 19-22 квітня на базі факультету ТеСЕТ. Конференція була присвячена Дню науки в Україні. Учасникам конференції в секції «Екологія і охорона навколишнього середовища» були презентовані результати роботи молодих науковців і студентів. Всього було заслухано вісім доповідей, які торкались різних аспектів захисту довкілля. За результатами науково-технічної конференції «Сучасні технології в промисловому виробництві» видано збірник тез доповідей.

Згодом, студенти та викладачі кафедри ПЕК мали змогу позмагатися за перемогу у веселих стартах. Вони завзято приймали участь в естафетах та ділилися гарним настроєм з вболівальниками. Визначити кращих було складно, жодна з команд не збиралася поступатися в першості іншим, інтрига тривала до останніх хвилин. Все ж таки, перемогу у веселих стартах здобули студенти 2 курсу, друге місце посіли викладачі, третіми стали студенти 4 курсу.

Екологи СумДУ відсвяткували День довкілля

Екологічна акція «Зроби довкілля чистим» відбувалася на двох локаціях: в дитячому парку «Казка» та в «Сквері героїв ліквідації аварії на Чорнобильській АЕС» по вул. Горького. Студенти і викладачі плідно попрацювали над прибиранням території. Працівники комунального підприємства «ЗеленБуд» надали весь необхідний інвентар, а також, по закінченню акції, допомогли з ліквідацією сміття та листя.

Магістри кафедри відвідали учнів 6-го класу 27-ї школи та корпусу Александровської гімназії з презентацією «Світ навколо нас». Школярам прочитали коротку змістовну лекцію про важливість охорони довкілля та провели екологічну вікторину. Учні були активними та зацікавленими, демонстрували свої знання та ділилися думками.


Також була започаткована цікава акція «Ліс – легені нашої планети. Посади дерево – передай естафету друзям», яка передбачає залучення студентів інших ВНЗ. Наразі естафету передали майбутнім колегам з Національного університету «Львівська політехніка», сподіваючись на їх активну участь та підтримку.

Місцезнаходження:

ауд. 115, 1-й поверх, центральний корпус

Телефон: +380 (542) 33-12-05

E-mail: [email protected]

Кафедра екології та природозахисних технологій,

Сумський державний університет,

вул. Харківська, 116,

м. Суми, Україна, 40007.