Гарно відпочити з дружнім колективом, ознайомитися з унікальним світом Карпат, побачити гори та покорити найбільшу вершину України! Приєднуйся! Набирається група для поїздки до Карпат разом з кафедрою прикладної екології.


26 червня – 4 липня: Суми → Київ → Кам’янець-Подільський → Хотин → с. Кривче → Яремче → Ворохта → Буковель → Манява → Івано-Франківськ → Суми

Ціна 2950 грн. (для студентів)
Ціна 3500 грн. (для дорослих)

Програма поїздки

1 день

(26.06)

п’ятниц

Виїзд з Сум до Києву.

Пересадка на потяг Київ – Кам’янець-Подільський





2 день

(27.06)

субота

- Оглядова екскурсія містом Кам’янець-Подільський (Хмельницька обл.) – Глибокий скелястий каньйон в центрі міста, Замковий міст, Кафедральний костел Святих апостолів Петра и Павла 16-18ст., Ворота Станіслава-Августа, мармурова статуя Лаури.

- Екскурсія до Кам’янець-Подільської фортеці над річкою Смотрич. Ви побачите Башти, підземелля, водяний колодязь, Боргову яму, башту Кармелюка та багато іншого.

- переїзд до Хотину. Екскурсія по Хотинській фортеці (Чернівецька обл.) – одна з 7 чудес України, Державний історико-архітектурний заповідник розташований на березі Дністра. В Стінах фортеці знімалися фільми «Захар Беркут», «Балада про доблесного рицаря Айвенго», «Три мушкетера», «Тарас Бульба».

- переїзд до с. Кривче (Тернопільська обл.). Екскурсія Кришталевою печерю (маршрут 2,5 км). Це вимита 20 млн. років тому підземними водами гіпсова система ходів, що має безліч розгалужень і загальну протяжність 23 км. Протягом року температура повітря в печері тримається 12°С, вологість - 95%. У супроводі екскурсовода ви побачите Кришталевий коридор, Казковий зал, голову Буйвола, «господаря» печери, Зоологічний зал зі слоном, жар-птахом, пройдете по «хребту крокодила» та багато іншого.

- Приїзд та поселення у Яремчі. Вечеря.




3 день

(28.06)

неділя

- Сніданок.

- Пішохідна екскурсія по м. Яремче (Івано-Франківська обл.). Відвідання Екотуристичного центру Карпатського національного природного парку, де демонструються місцева гуцульська культура, головні природоохоронні об’єкти Карпатського НПП, перегляд ексклюзивного демонстраційного фільму про географію, історію, етнографію та туристичні атракції Карпатського регіону.

- Пішохідна екскурсія по «Стежці Довбуша», художньо-меморіальному комплексу, створеному в місцях, овіяних легендами, пов’язаних з іменем ватажка карпатських опришків – Олекси Довбуша. Ви матимете змогу послухати легенди, прогулятися гірськими стежками, скелястими брилами, що поросли мохом, дізнатися таємницю про сховане багатство опришків.

- Ви відвідаєте сувенірний риночок, де можна придбати унікальні вироби з хутра, кераміки, дерева. Побачите ресторан «Гуцульщина», збудований без єдиного цвяха. Прогуляєтесь по мосту через річку Прут і побачите водоспад Пробій (висотою 8 м).

- Відвідування вольєрів з благородними оленями та дикими свинями. Матиме можливість погодувати їх.

- Обідо-вечеря. Вільний час.

 

4 день

(29.06)

понед

- Сніданок.

- Екскурсія до Манявського Скиту – православного чоловічого монастиря, що був заснований в 17 ст. монахом-аскетом Йовом Княгиницьким і став оплотом православ’я на західноукраїнських землях.

- Відвідання Манявського водоспаду, що розташований на річці Манявці, у мальовничій ущелині серед стрімких гір. Висота падіння води близько 20 м. Один з найвищих водоспадів в Українських Карпатах. Долина річки Манявка біля водоспаду протягом 200 м має форму каньйону з висотою стін до 20 м, ви зможете насолодитися первозданної красою природи.

- Повернення до Яремче. Обідо-вечеря. Вільний час.

 

5 день

(30.06)

вівтор

- Сніданок.

- Сходження на Говерлу, на найвищу гору України (2061 м), вершина якої вкрита альпійськими луками, чагарниковими, пустищами, подекуди кам'яними осипами. Гора Говерла знаходиться у межах охоронної зони Карпатського заповідника. Ви побачите квітучу червону руту та сніжний покрив, що не тане навіть у літку. Біля підніжжя відпочинете біля одного з витоків Пруту та невеличких водоспадів.

- Відвідування Ворохти. Підйом по невеличкому 150 м підйомнику і фотографування (за свій рахунок) на полонині у національних гуцульських костюмах.

- Повернення до Яремче. Обідо-вечеря. Вільний час.


 

6 день

(01.07)

середа

- Сніданок.

- Екскурсія до Буковеллю, туристично-відпочинкового центру. Катання на підйомниках, огляд місцевості з висоти пташиного польоту.

- Відвідування приватної пивоварні в с. Микуличин, дегустація пива (за свій рахунок). У 2002 р. закладений однойменний міні-пивзавод. Виробляє пиво «Гуцульське»: темне, темне медове, червоне, біле. Продукт натуральний і має строк зберігання до 5 днів.

- Відвідання Женецького водоспаду (водоспад Гук), що утворився на річці Женець. Водоспад розташований на висоті 900 м над рівнем моря. Утворився у післявоєнні роки в результаті повені. Вода вільно падає з висоти 15 м.

- Повернення до Яремче. Обідо-вечеря. Вільний час.

 7 день

(02.07)

четвер

- Сніданок. Виселення

- Екскурсія на полонини Прутинок та Явірник. Короткий маршрут почнеться в м. Яремча. Гірською дорогою по окраїні містечка, поступово набираючи висоту, вийдемо на полонину Прутинок, звідки пологою високогірною дорогою піднімемося на полонину Явірник. На маршруті можна помилуватися краєвидами з висоти, відчути власними ногами що таке Горгани.

- Повернення до Яремче. Обідо-вечеря. Вільний час.

 

8 день

(03.07)

п’ятниц

- Сніданок. Вільний час, покупка сувенірів.

- Обід. Виселення.

- Екскурсія до м. Івано-Франківськ (Івано-Франківська обл.). – європейське місто, яке є одним з відомих економічних, культурних та архітектурних центрів Західної України. Ви побачите Греко-католицький катедральний собор Святого Воскресіння Христового (єзуїтський костел) 1753-1763 рр., художній музей (парафіяльний костел та дзвіниця) 1672-1703 рр., Костел Пресвятої Діви Марії - зразок барокової культової архітектури з деякими рисами Ренесансу,  парк відпочинку ім. Т.Г.Шевченка (Звіринська діброва), який є своєрідним музеєм природи та займає площу близько 22 га.

- Вільний час. Від’їзд до Києву

9 день

(04.07)

субота


Повернення до Сум

У вартість включено:
- проїзд потягом Суми – Київ, Київ – Суми ;
- проїзд потягами Київ – Кам’янець-Подільський, І.-Франківськ – Київ;
- трансфер згідно програми;
- проживання (6 діб); 6 сніданків, 6 вечерь;
- екскурсії згідно програми, вхідні білети;
- мед.страхування.

Додатково оплачуються:
- проїзд до Києву та з Києву;
- факультативні екскурсії;
- фотографування у гуцульських костюмах;
- покупки сувенірів.

Звертатися на кафедру прикладної екології Ц115
(095) 306-64-80 – Яхненко Олена Миколаївна
(067) 347-76-76 – Андрієнко Ніна Ігорівна
(095) 178-75-43 – Трунова Інна Олександрівна

До групи можна записатися до 1 червня!

Місцезнаходження:

ауд. 115, 1-й поверх, центральний корпус

Телефон: +380 (542) 33-12-05

E-mail: [email protected]

Кафедра екології та природозахисних технологій,

Сумський державний університет,

вул. Харківська, 116,

м. Суми, Україна, 40007.