Минулий тиждень пройшов для кафедри Прикладної екології під гаслом «Дамо життя лісу!»


Студенти та викладачі кафедри Прикладної екології протягом тижня (16 та 19 жовтня) допомагали лісникам насаджувати молодий ліс. Загалом було висаджено більше 8 тисяч саджанців.


Роботи проводились на території Краснопільського та Піщанського лісництва. До висадки дерев залучалися перш за все студенти першого та другого курсів (групи ЕК-21 та ЕК-11) для яких подібний захід став своєрідною «посвятою в екологи». Допомагали їм досвідчені студенти четвертого курсу які вже не вперше приймають участь у висадці молодого лісу та викладачі, які власним прикладом надихали студентів на працю.

Зокрема на території Краснопільського лісництва було висаджено біля 1300 саджанців дуба звичайного. Як розповів лісничий Олег Шкиря (магістрант кафедри прикладної екології) – того дня студенти зробили вагомий внесок у майбутнє нашого лісу, бо сьогоднішні насадження досягнуть своєї зрілості лише через 100 років.

На території Піщанського лісництва під керівництвом випускника кафедри Прикладної екології Дмитра Подлужного було здійснено досадження акації та заліснення нової ділянки абрикосом.

Після продуктивної праці студентів чекав гарячий куліш від вдячних лісничих, слова подяки та задоволення від добого діла, зробленого власними руками!

За словами завідуючого кафедри Леоніда Дмитровича Пляцука, подібні акції стали вже традиційними для студентів-екологів і відіграють величезну роль у вихованні екологічно свідомої молоді та формуванні професійних навичок еколога.

Місцезнаходження:

ауд. 115, 1-й поверх, центральний корпус

Телефон: +380 (542) 33-12-05

E-mail: [email protected]

Кафедра екології та природозахисних технологій,

Сумський державний університет,

вул. Харківська, 116,

м. Суми, Україна, 40007.