15 вересня 2018 року відзначається Міжнародний день чистих берегів річок, морів та океанів (International Clean Beach Day). Долучайтеся до благородної справи – наведення ладу на берегах водойм! Дана екологічна акція проводиться кожен рік у 3-ті вихідні вересня, і проходить по всьому світу. Зокрема, цього дня проводяться акції на узбережжях з метою попередження забруднення побутовими відходами водних ресурсів. Захід започатковано у 1986 році, з кожним роком він набуває все більшої популярності, бо проблема засмічення побутовим сміттям озер, річок, морів та океанів набрала глобальних масштабів.

14 вересня 2018 року студенти та викладачі кафедри прикладної екології СумДУ організували прибирання сміття на південному березі озера Чеха, де повністю відсутні розважальні заклади та заклади громадського харчування, що можуть і зобов‘язані слідкувати за чистотою на своїй території. В заході прийняло участь близько 80 студентів та викладачів кафедри. «Врожай» вдалося зібрали у 110 пакетів для сміття, що досить прикро і свідчить про вкрай низький рівень екологічної культури серед населення міста Суми.

Сподіваємось, що наші зусилля були не даремні і стануть для людей прикладом дбайливого ставлення до навколишнього середовища! Щиро вдячні усім студентам, які взяли участь у акції!

Місцезнаходження:

ауд. 115, 1-й поверх, центральний корпус

Телефон: +380 (542) 33-12-05

E-mail: [email protected]

Кафедра екології та природозахисних технологій,

Сумський державний університет,

вул. Харківська, 116,

м. Суми, Україна, 40007.